Πρεσβυωπία

Τι είναι η πρεσβυωπία;


Πρεσβυωπία είναι μια πάθηση των ματιων που σχετίζεται με την  ηλικία, κάτι φυσιολογικό δηλαδή! Συνήθως ξεκινά μετά τα 45 αλλά μπορεί και νωρίτερα, όταν αρχίζουμε να απομακρύνουμε τα αντικείμενα για να τα δούμε καθαρότερα.

Πότε ξεκινούν τα συμπτώματα;


Τα συμπτώματα της πρεσβυωπίας ξεκινούν νωρίτερα αν συνυπάρχει η υπερμετρωπία και ξεκινούν αργότερα αν συνυπάρχει η μυωπία. Έτσι ένας μύωπας βγάζοντας τα γυαλιά της μυωπίας του θα μπορεί να βλέπει κοντά και μετά τα 45 αλλά φορώντας τα γυαλιά του όχι. Ένας υπερμέτρωπας από την άλλη θα αρχίσει να δυσκολεύεται για κοντά και πριν τα 45 χωρίς τα γυαλιά της υπερμετρωπίας.

Πού οφείλεται;


Για να δούμε κοντά ο φακός του ματιού μας αλλάζει το σχήμα του, οσο περνάει η ηλικία όμως μειώνεται και η ικανότητα αυτη του φακού οποτε δυσκολευόμαστε να δούμε κοντα.

οφθαλμιατρος χαριλαου πανοραμα

Υπάρχει θεραπεία;


 Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια θεραπεία για την πρεσβυωπία εκτός από τα κοντινά γυαλιά, κάποιοι οφθαλμιατροι θα σας προτείνουν laser ή διαθλαστική επέμβαση για ένθεση πολυεστιακού φακού μέσα στο μάτι. Προσωπικά δεν το προτείνω  στους ασθενείς μου γιατί δεν θα έχουν την ποιότητα όρασης που θα είχαν με τα κοντινά γυαλιά τους. Δε θα τους το αρνηθώ όμως αν είναι αποφασισμένοι να δώσουν μια λύση στο πρόβλημα τους κάνοντας συμβιβασμούς στην ποιότητα της κοντινής τους όρασης!καλέστε στο 2310320610 για ραντεβού για εξέταση, ενημερωθείτε για το κόστος της εξέτασης και κλειστε ραντεβού